Dag 2 med ferie – og regn 😝

Tirsdag 25.juni 2019

Det har regnet i HELE natt, men teltet er gudskjelov vanntett 😂 ,og det regner fortsatt….

Greit og kunne benytte seg av denne bålhytten så man har tak over hodet mens man spiser.

 

 

Gjør et iherdig forsøk på å tørke skoene

mens jeg sitter og leser i TV-stua, og

håper på at været skal bli noe bedre.

Funket vel så som så🤪

 

 

Klar for lunsj og det er endelig opplett. Best å være rask med maten, og få seg en tur mens det enda varer😆

Bestemte meg for å gå en liten rundtur i nærområdet – fristet lite med noen topptur, da planen er ned Aurlandsdalen i morgen og da er det best å ikke være sliten tenker jeg.

På fjellstua var det ett forslag om å gå til Nesbø, for så og runde rundt Nesbøvatnet og tilbake mot Østerbø.

Så etter lunsj la jeg i vei.

 

Turens høyeste punkt 😝 med fantastisk utsikt til Nesbø. Turen ned til Nesbø er begynnelsen (3km) på Aurlandsdalen fra Østerbø til Vassbygdi.

 

Nesbøgalden, en knapt halvannen meter bred

ferdselsvei sprengt inn i fjellet i 1935. Før dette

var det bare trebroer og -stiger festet langs den loddrette fjellveggen,

skulle man fram med fe og kløvhester måtte man gå en

lang og tung omvei.

Det ser kanskje ikke så ille ut, men her er det bratt å gå, og rett ned i vannet på utsida stien 😱 Gjelder å holde fokus 👍🏼 Grugleder meg til i morgen med dette som utgangspunkt

Nesbø, gammel fjellgård fra 1600-tallet. Først registrert i 1664. Da bodde Anders Nesbø der, og gården fødde 8 storfe, og det ble sådd 1/2 tønne korn.

Senere var det 2 bruk. I 1845 bodde det 15 personer her. Og besetningen var 3 hester, 37 storfe, 42 sauer og 4 geiter. Det ble sådd 3 tønner bygg og 1/2 tønne poteter.

I følge gardssoga fra Aurland var Nesbø en av de største fjellgårdene med et areal på ca 1600 mål. Det har ikke vært fast bosetting her siden begynnelsen av 1900-tallet.

Man kan så vidt skimte stien oppi fjellsiden der 👆🏼

 

 

 Så runder jeg Nesbøvatnet, og starter på tilbakeveien.

Fin bro over, selv om jeg var litt skeptisk i begynnelsen,

ikke alle plankene så like freshe ut, men den holdt

 

 

 En liten del av returen går langs RV50, ikke akkurat det tryggeste stedet jeg har gått – her kjører bilene i 70-80km/t. Også er det elektrisk fe-lås, jeg tenkte ikke videre over det med engang og holdte på å tråkke rett på, men så hørte jeg det «gnistre» og da spratt jeg unna. Har riktignok googlet dette senere og det er ikke farlig å gå over den så lenge man har sko på 😂

Østerbø sett fra Vikjaneset i enden av Aurlandsvatnet, og da gjenstår det bare å gå over en hengebru 😱 og følge stien tilbake til Østerbø.

Tilbake på campen gjorde jeg klart for å kjøre ned til Vassbygdi. Det går buss herfra til Østerbø, men kun 2 ganger om dagen i høysesongen (25/6-1/9), klokka 08.45 og 17.05. Og jeg orker ikke å gå etter klokka når jeg er på tur, jeg går for å kose meg og nyte naturen, ikke for å skulle rekke noen buss.

Tilbake fra Vassbygdi og det er klart for middag, grunnet utrygt vær ble denne laget i bålhytta. Ikke noen gourmet opplevelse, men smakte slettes ikke værst.

I kveld kom det enda litt mer regn, så jeg satte med inn på fjellstua, og hadde hele TV-stua for meg selv. Ikke noen andre som var sosiale, så vidt noen som tittet innom, men forsvant igjen med en gang. Og kun østeuropeisk personale, så lite folk å snakke med gitt.

Tok meg en Ægir, leste bok og slappet av.

Gikk tilbake til telte i 23-tia, best å få seg litt søvn og lade opp til morgendagen – da skal jeg gå Aurlandsdalen, fra Østerbø til Vassbygdi 😱😍

Annonser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *