Dag 2 med ferie – og regn 😝

Tirsdag 25.juni 2019

Det har regnet i HELE natt, men teltet er gudskjelov vanntett 😂 ,og det regner fortsatt….

Greit og kunne benytte seg av denne bÄlhytten sÄ man har tak over hodet mens man spiser.

 

 

GjÞr et iherdig forsÞk pÄ Ä tÞrke skoene

mens jeg sitter og leser i TV-stua, og

hÄper pÄ at vÊret skal bli noe bedre.

Funket vel sĂ„ som sĂ„đŸ€Ș

 

 

Klar for lunsj og det er endelig opplett. Best Ă„ vĂŠre rask med maten, og fĂ„ seg en tur mens det enda varer😆

Bestemte meg for Ă„ gĂ„ en liten rundtur i nĂŠromrĂ„det – fristet lite med noen topptur, da planen er ned Aurlandsdalen i morgen og da er det best Ă„ ikke vĂŠre sliten tenker jeg.

PÄ fjellstua var det ett forslag om Ä gÄ til NesbÞ, for sÄ og runde rundt NesbÞvatnet og tilbake mot ØsterbÞ.

SĂ„ etter lunsj la jeg i vei.

 

Turens hĂžyeste punkt 😝 med fantastisk utsikt til NesbĂž. Turen ned til NesbĂž er begynnelsen (3km) pĂ„ Aurlandsdalen fra ØsterbĂž til Vassbygdi.

 

NesbĂžgalden, en knapt halvannen meter bred

ferdselsvei sprengt inn i fjellet i 1935. FĂžr dette

var det bare trebroer og -stiger festet langs den loddrette fjellveggen,

skulle man fram med fe og klÞvhester mÄtte man gÄ en

lang og tung omvei.

Det ser kanskje ikke sĂ„ ille ut, men her er det bratt Ă„ gĂ„, og rett ned i vannet pĂ„ utsida stien đŸ˜±Â Gjelder Ă„ holde fokus đŸ‘đŸŒÂ Grugleder meg til i morgen med dette som utgangspunkt

NesbÞ, gammel fjellgÄrd fra 1600-tallet. FÞrst registrert i 1664. Da bodde Anders NesbÞ der, og gÄrden fÞdde 8 storfe, og det ble sÄdd 1/2 tÞnne korn.

Senere var det 2 bruk. I 1845 bodde det 15 personer her. Og besetningen var 3 hester, 37 storfe, 42 sauer og 4 geiter. Det ble sÄdd 3 tÞnner bygg og 1/2 tÞnne poteter.

I fÞlge gardssoga fra Aurland var NesbÞ en av de stÞrste fjellgÄrdene med et areal pÄ ca 1600 mÄl. Det har ikke vÊrt fast bosetting her siden begynnelsen av 1900-tallet.

Man kan sĂ„ vidt skimte stien oppi fjellsiden der đŸ‘†đŸŒ

 

 

 SÄ runder jeg NesbÞvatnet, og starter pÄ tilbakeveien.

Fin bro over, selv om jeg var litt skeptisk i begynnelsen,

ikke alle plankene sÄ like freshe ut, men den holdt

 

 

 En liten del av returen gĂ„r langs RV50, ikke akkurat det tryggeste stedet jeg har gĂ„tt – her kjĂžrer bilene i 70-80km/t. OgsĂ„ er det elektrisk fe-lĂ„s, jeg tenkte ikke videre over det med engang og holdte pĂ„ Ă„ trĂ„kke rett pĂ„, men sĂ„ hĂžrte jeg det «gnistre» og da spratt jeg unna. Har riktignok googlet dette senere og det er ikke farlig Ă„ gĂ„ over den sĂ„ lenge man har sko pĂ„ 😂

ØsterbĂž sett fra Vikjaneset i enden av Aurlandsvatnet, og da gjenstĂ„r det bare Ă„ gĂ„ over en hengebru đŸ˜±Â og fĂžlge stien tilbake til ØsterbĂž.

Tilbake pÄ campen gjorde jeg klart for Ä kjÞre ned til Vassbygdi. Det gÄr buss herfra til ØsterbÞ, men kun 2 ganger om dagen i hÞysesongen (25/6-1/9), klokka 08.45 og 17.05. Og jeg orker ikke Ä gÄ etter klokka nÄr jeg er pÄ tur, jeg gÄr for Ä kose meg og nyte naturen, ikke for Ä skulle rekke noen buss.

Tilbake fra Vassbygdi og det er klart for middag, grunnet utrygt vÊr ble denne laget i bÄlhytta. Ikke noen gourmet opplevelse, men smakte slettes ikke vÊrst.

I kveld kom det enda litt mer regn, sÄ jeg satte med inn pÄ fjellstua, og hadde hele TV-stua for meg selv. Ikke noen andre som var sosiale, sÄ vidt noen som tittet innom, men forsvant igjen med en gang. Og kun Þsteuropeisk personale, sÄ lite folk Ä snakke med gitt.

Tok meg en Ægir, leste bok og slappet av.

Gikk tilbake til telte i 23-tia, best Ă„ fĂ„ seg litt sĂžvn og lade opp til morgendagen – da skal jeg gĂ„ Aurlandsdalen, fra ØsterbĂž til Vassbygdi đŸ˜±đŸ˜

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *