Narvik kaller đŸ€—

15/7 kjĂžrte vi videre fra Fauske med retning mot Narvik

Kom oss avgĂ„rde fra campingen rundt kl 10 – og hadde da beregnet Ă„ komme til fergeleie sĂ„ vi evt kunne rekke 13.10 ferga. Vi kom i god tid, ca 40 min fĂžr ferga skulle gĂ„. Men det var allerede 4 fulle rader som ventet. SĂ„ vi belaget oss pĂ„ Ă„ mĂ„tte vente til ferga som skulle gĂ„ i 14 tiden.

 

 

 

Ferga pÄ vei inn til Bognes

 

 

 

FergekĂž er noe mange har klaget pĂ„ i sommer, men vi var godt forbredt med mat og lesestoff tilgjengelig đŸ€—

 

 

Men neida, ingen lengre ventetid pĂ„ oss. Plutselig kommer en lĂžpende og vinker oss ombord – litt flaks skal man ha, og det var nok noen caravan turister som fĂžlte seg litt forbigĂ„tt ja đŸ€Ș kjekt med «liten» bil đŸ‘đŸŒ

 

 

 

Norges nasjonalfjell – Stetinden til venstre i bildet 😍⛰

 

 

 

Litt vind i hĂ„ret pĂ„ overfarten 😆

 

 

 

NĂ„r vi kom til Narvik, stoppet vi i sentrum og besĂžkte «Narvik Krigsmuseum«

Utstillingene tar utgangspunkt i det tyske angrepet pÄ Narvik og Norge i 1940 og de pÄfÞlgende fem Ärene med krig og okkupasjon. Utstillingene har ogsÄ en del som tar for seg universielle spÞrsmÄl knyttet til krig, konflikt og menneskerettigheter. Det er utstilt en rekke historiske gjenstander fra andre verdenskrig. Museet tar i bruk design, bilder, film og teknikk for Ä gi en bedre opplevelse av utstillingen.

 

 

Kompasshus fra en tysk livbÄt

 

 

 

 

 

Modell av «Eidsvoll»/»Norge«. De var 2 av 4 panserskip kjĂžpt inn fĂžr 1900. De var den norske marinens stoltheter under unionsopplĂžsningen i 1905. Da andre verdenskrig nĂ„dde Norge mĂžtte de nĂ„ utdaterte skipene en topp moderne tysk invasjonsflĂ„te.

Nazi-Tysklands riksvĂ„pen, berget fra krigsskipet «Erich Giese»

Det er 13.april 1940, de tyske Junker Ju-52 transportflyene er fullastet med mat, ammunisjon, kanonen og andre nÞdvendigheter til generalmajor Eduard Dietles styreker i Narvik, etter at ingen forskyningsskip har nÄdd frem. Men pilotene fÄr seg en overraskelse; Bardufoss flyplass er pÄ allierte hender. Det islagte Hartvikvatnet i fjellene utenfor Narvik blir lÞsningen. I tÄke og tett snÞvÊr gÄr 11 fly inn for landing.

Norske krigsfanger blir satt til Ä trÄkke en provisorisk rullebane i snÞen, men flyene er sÄ skadet at bare ett greier Ä lette igjen. 10 av flyene synker gjennom isen i vÄrlÞsningen. Dette er haleroret til ett av dem.

En modell som viser hvor  og med hvilke skip/fly de ulike angrepene i Narvik skjedde.

 

G7-torpedo, lik de som senket «Eidsvol» og «Norge». Treffsikkerheten er dĂ„rlig, men man trenger kun en fulltreffer med dette kraftige vĂ„penet

 

 

 

 

Colt mitraljĂžse – norsk soldater bar den 50 kilos tunge mitraljĂžsen gjennom tung snĂž og opp pĂ„ hĂžye fjelltopper. Et kraftig vĂ„pen som kunne skyte et teppe av kuler mot finenden som rykket frem i dalbunnen eller forskanset seg pĂ„ nĂŠrliggende topper.

 

 

«Mutterkreuz» – Utvalgte norske kvinner fikk medalje for Ă„ ha fĂ„tt «ariske» barn med tyske soldater. Åtte barn ga gull, seks sĂžlv og fire bronsje. Bare kvinner av ren «arisk» slekt fikk bli med i «Lebensborn» – nazistense program for Ă„ fornye det tyske folk. MĂždrene bodde pĂ„ egne mĂždrehjem. Rundt 12000 krigsbarn kom til verden. Hadde mĂždrene samisk blod i Ă„rene, var ikke barna «ariske» nok til Ă„ fĂ„ vĂŠre med i programmet.

 

 

Verveplakat, skijegerbataljonen fra 1941. Omlag 5000 norske menn meldte seg frivillig til tysk krigstjeneste, og deltok i kampene i Sovjetunionen. Minst 860 sÄkalte frontkjempere dÞde. Mange satt i sovjetisk fangenskap etter krigen. De som overlevde ble straffet som landssvikere.

 

 

Etter besÞket pÄ krigsmuseet gikk turen vider over HÄlogalandsbrua og til HÊrsletta camping

HĂŠrsletta Camping er en liten familiedrevet campingplass 18 kilometer nord for Narvik i krysset mellom E-6 og mellomriksveien til Sverige.
Campingplassen ligger i naturskjĂžnne omgivelser med nydelig utsikt mot Ofotfjorden.

 

Alfheim – vĂ„r hytte de to neste dagene. Den eneste hytta pĂ„ campingen med eget bad og kjĂžkken đŸ‘đŸŒ litt «luksus» mĂ„ vi jo unne oss pĂ„ tur đŸ€Ș

 

 

                         

Ett soverom, eget kjĂžkken og bad – og jeg tok sovesofaen i stua đŸ€—

                                                           

Flottanes utsikt fra campingen – mot HĂ„logalandsbrua. Brua krysser Rombaken og er en del av E6. Med en lengde pĂ„ 1 533 meter er dette Norges nest lengste hengebru, mĂ„lt etter spenn. HĂ„logalandsbrua ble offisielt Ă„pnet 9. desember 2018 av statsminister Erna Solberg. Den erstattet ogsĂ„ strekningen Ornes–Rombaksbrua, som har lav standard og er utsatt for snĂžskred og steinsprang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *