Narvik kaller 🤗

15/7 kjørte vi videre fra Fauske med retning mot Narvik

Kom oss avgårde fra campingen rundt kl 10 – og hadde da beregnet å komme til fergeleie så vi evt kunne rekke 13.10 ferga. Vi kom i god tid, ca 40 min før ferga skulle gå. Men det var allerede 4 fulle rader som ventet. Så vi belaget oss på å måtte vente til ferga som skulle gå i 14 tiden.

 

 

 

Ferga på vei inn til Bognes

 

 

 

Fergekø er noe mange har klaget på i sommer, men vi var godt forbredt med mat og lesestoff tilgjengelig 🤗

 

 

Men neida, ingen lengre ventetid på oss. Plutselig kommer en løpende og vinker oss ombord – litt flaks skal man ha, og det var nok noen caravan turister som følte seg litt forbigått ja 🤪 kjekt med «liten» bil 👍🏼

 

 

 

Norges nasjonalfjell – Stetinden til venstre i bildet 😍⛰

 

 

 

Litt vind i håret på overfarten 😆

 

 

 

Når vi kom til Narvik, stoppet vi i sentrum og besøkte «Narvik Krigsmuseum«

Utstillingene tar utgangspunkt i det tyske angrepet på Narvik og Norge i 1940 og de påfølgende fem årene med krig og okkupasjon. Utstillingene har også en del som tar for seg universielle spørsmål knyttet til krig, konflikt og menneskerettigheter. Det er utstilt en rekke historiske gjenstander fra andre verdenskrig. Museet tar i bruk design, bilder, film og teknikk for å gi en bedre opplevelse av utstillingen.

 

 

Kompasshus fra en tysk livbåt

 

 

 

 

 

Modell av «Eidsvoll»/»Norge«. De var 2 av 4 panserskip kjøpt inn før 1900. De var den norske marinens stoltheter under unionsoppløsningen i 1905. Da andre verdenskrig nådde Norge møtte de nå utdaterte skipene en topp moderne tysk invasjonsflåte.

Nazi-Tysklands riksvåpen, berget fra krigsskipet «Erich Giese»

Det er 13.april 1940, de tyske Junker Ju-52 transportflyene er fullastet med mat, ammunisjon, kanonen og andre nødvendigheter til generalmajor Eduard Dietles styreker i Narvik, etter at ingen forskyningsskip har nådd frem. Men pilotene får seg en overraskelse; Bardufoss flyplass er på allierte hender. Det islagte Hartvikvatnet i fjellene utenfor Narvik blir løsningen. I tåke og tett snøvær går 11 fly inn for landing.

Norske krigsfanger blir satt til å tråkke en provisorisk rullebane i snøen, men flyene er så skadet at bare ett greier å lette igjen. 10 av flyene synker gjennom isen i vårløsningen. Dette er haleroret til ett av dem.

En modell som viser hvor  og med hvilke skip/fly de ulike angrepene i Narvik skjedde.

 

G7-torpedo, lik de som senket «Eidsvol» og «Norge». Treffsikkerheten er dårlig, men man trenger kun en fulltreffer med dette kraftige våpenet

 

 

 

 

Colt mitraljøse – norsk soldater bar den 50 kilos tunge mitraljøsen gjennom tung snø og opp på høye fjelltopper. Et kraftig våpen som kunne skyte et teppe av kuler mot finenden som rykket frem i dalbunnen eller forskanset seg på nærliggende topper.

 

 

«Mutterkreuz» – Utvalgte norske kvinner fikk medalje for å ha fått «ariske» barn med tyske soldater. Åtte barn ga gull, seks sølv og fire bronsje. Bare kvinner av ren «arisk» slekt fikk bli med i «Lebensborn» – nazistense program for å fornye det tyske folk. Mødrene bodde på egne mødrehjem. Rundt 12000 krigsbarn kom til verden. Hadde mødrene samisk blod i årene, var ikke barna «ariske» nok til å få være med i programmet.

 

 

Verveplakat, skijegerbataljonen fra 1941. Omlag 5000 norske menn meldte seg frivillig til tysk krigstjeneste, og deltok i kampene i Sovjetunionen. Minst 860 såkalte frontkjempere døde. Mange satt i sovjetisk fangenskap etter krigen. De som overlevde ble straffet som landssvikere.

 

 

Etter besøket på krigsmuseet gikk turen vider over Hålogalandsbrua og til Hærsletta camping

Hærsletta Camping er en liten familiedrevet campingplass 18 kilometer nord for Narvik i krysset mellom E-6 og mellomriksveien til Sverige.
Campingplassen ligger i naturskjønne omgivelser med nydelig utsikt mot Ofotfjorden.

 

Alfheim – vår hytte de to neste dagene. Den eneste hytta på campingen med eget bad og kjøkken 👍🏼 litt «luksus» må vi jo unne oss på tur 🤪

 

 

                         

Ett soverom, eget kjøkken og bad – og jeg tok sovesofaen i stua 🤗

                                                           

Flottanes utsikt fra campingen – mot Hålogalandsbrua. Brua krysser Rombaken og er en del av E6. Med en lengde på 1 533 meter er dette Norges nest lengste hengebru, målt etter spenn. Hålogalandsbrua ble offisielt åpnet 9. desember 2018 av statsminister Erna Solberg. Den erstattet også strekningen Ornes–Rombaksbrua, som har lav standard og er utsatt for snøskred og steinsprang.

Annonser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *