Narvikfjellet baby 😍

                                             

Narvikfjellet gondolbane går fra Skistua 220 moh opp til Øvre Fjellheisstasjon 659 moh. Turen opp på fjellet tar ca 6 minutter fra Skistua 220 moh, og er en flott opplevelse i seg selv. Er du av den spreke typen, kan du ta beina fatt langs den velkjente Fjellveien. Veien er en godt opparbeidet grusvei som slynger seg oppover fjellet, med naturlige utsiktsposter underveis. Turen passer for både barn og voksne, og tar mellom 45 -75 minutter. Fjellveien er normalt snøfri fra midten av mai til november.

Fjellheisresturanten er selve hjertet i Narvikfjellet, og for mange er et restaurantbesøk hovedmotivasjonen for en tur i byfjellet. Fra restauranten har du panoramautsikt  over Ofotfjorden, den historiske malmhavnen, Narvik by og fjellmassivene som omfavner byen.

 

 

 

Videre fra Fjellheisstasjonen kan man gå oppover i fjellet. Jeg var ganske klar for en mini topptur, og trasket etter en is i vei oppover. Det virket ikke så bratt, men noen høydemeter er det jo opp til 1006 moh. Og jeg merket det godt i beina på vei nedover igjen 🤪

 Snart på toppen nå, bare litt ur igjen, så er jeg der 😅

 

 

En fornøyd svettis på toppen av Linken 1006 moh

 

 

 

 

Herfra har du panoramautsikt over regionen, og på fine dagen kan du se innover i Sverige og ut mot Lofoten.

 

Ta på gode sko og ha med vannflaske.

 

 

Dersom du er en av den spreke typen kan du fortsette turen til Tredjetoppen 1272 moh, som er en velkjent og enkel tur som ikke krever tekniske ferdigheter.Jeg valgte å snu på Linken da Ranveig ventet tolmodig på meg ved Fjellheisresturanten.

 

 

Nygårdsfjellet Vindmøllepark i det fjerne 😱

 

 

Etter ca 2 timer var jeg trygt nede igjen, og feiret med en vaffel og kaffe 🧇

 

 

 

Så er det på tide å ta gondolen ned igjen 🤗

Tilbake på Hærsletta kom regneværet – snakk om flaks (igjen), men det varte vel ca 30 minutter så kom sola igjen 🤩

Annonser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *