Over Saltfjellet, og til Fauske

Vi skal langt mot nord på ferden i sommer.

Og denne etappen går over Saltfjellet og til Fauske. En ren kjøreetappe, med kun en rask stopp på Polarsirkelen.

Polarsirkelen skjærer seg gjennom Nordland og setter grensen for det arktiske riket med midnattssol og mørketid. Den nordlige Polarsirkelen, som krysser Helgeland, markerer grensen for Arktis, mens den sydlige markerer grensen for Antarktis.

                    

Polarsirkelen på Saltfjellet i Rana kommune finner du ved å følge E6 fra Mo i Rana ca 80 km. Like ved finner du Polarsirkelsenteret (650 moh) med utstillinger, suvenirbutikk og kafeteria. I kinosalen vises multivisjonsprogrammet «Welcome to the Arctic», med fantastiske bilder og musikk fra polarsirkelområdet. Senteret har også eget brevhus der alle postkort blir stemplet med polarsirkelstempel. Du kan også få deg ditt eget polarsirkelsertifikat.

I området rundt senteret finnes det russiske og jugoslaviske krigsminnesmerker fra andre verdenskrig. Polarsirkelsenteret ligger i et nasjonalparkområde og er omgitt av et flott turterreng.

Polarsirkelen er faktisk ikke statisk. Den beveger seg faktisk rundt 14 meter hvert år og er avhengig av jordens helling. Til de som kjører nordover langs E6 for å krysse polarsirkelen bør ha litt tilmodighet – du har faktisk ikke krysset polarsirkelen før du har passert over en kilometer etter polarsirkelsenteret på saltfjellet – Så vent litt med jubelen!

 

 

Den eneste reinen vi så, var denne 🤪

 

 

 

 

 

Barndomsminner – bamsesaft med cola smak 😍 måtte jo bare kjøpe det når jeg så den i butikken på Fauske

 

 

 

 

Fauske camping ligger rett ved E6, helt grei overnatting, utforsket ikke området nevneverdig så kan ikke uttale meg om det. Men virket ganske som en litt «kjedelig» camping 🤪

Her hadde vi og forhåndsbooket, men når vi kom fram var det ingen å se i resepsjonen. Jeg forsøkte å ringe nummeret som sto oppført på døren, men oppnådde ikke kontakt. Satt riktignok en gammel dame å sov i fellesarealet på innsiden, og når jeg spurte om hun viste om det var noen i resepsjonen våknet hun til og karret seg inn dit 😁 Så jeg fikk i det minste nøkkel til hytta, men måtte finne både den og sengetøy selv 🤣

Annonser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *